Project omschrijving

Restauratie van cortenstalen sculpturen

Green Writing vertaalde het septemberblog van het Kröller-Müller Museum van het Engels naar het Nederlands. In dit artikel wordt uitgelegd hoe enkele metalen beelden van cortenstaal in de museumtuin worden schoongemaakt en gerestaureerd.

Drie post-masterstudenten van de opleiding Conservering en Restauratie van cultureel erfgoed/metalen van de Universiteit van Amsterdam werkten in 2019 aan een zomerproject bij het museum. Het doel van hun project was om onderzoek en onderhoud te verrichten aan drie grote stalen sculpturen in de beeldentuin. Dat deden zij onder begeleiding van de restauratoren sculptuur en moderne kunst van het museum.

Het artikel is relevant voor iedereen die werkt met cortenstaal en iedereen die de eigenschappen van dit materiaal onderzoekt. Of het nu is in de kunst, in de wetenschap of in de bouw.

Lees het blogartikel >

Is je interesse gewekt?

Neem dan contact op. We vernemen graag hoe we je kunnen helpen. Bijvoorbeeld met teksten, vertalingen, social mediabeheer en communitymanagement.

Dr. Alice K. Burridge

Projectmanager

info@greenwriting.nl

Schrijf me in voor inzichten en extra’s

Ontvang je graag artikelen, evenementen, programma’s, inzichten en inspiratie van Green Writing in je inbox? Schrijf je dan in.