Project omschrijving

The Waves: een sensorisch muzieklandschap

Green Writing vertaalde de songteksten van het ruimtelijke album The Waves, voor Marres gecomponeerd door de Noorse Espen Sommer Eide, van het Engels naar het Nederlands. Het sensorische muzieklandschap is tussen 16 november 2019 en 2 februari 2020 te beleven.

Eide verkent met zijn muziek vele thema’s, van sensorische biologie tot taalkunde. Hij is ook uitvinder van muziekinstrumenten voor performatief werk en van nieuwe wetenschappelijke instrumenten.

Het album The Waves bestaat uit diverse werken die elkaar in de ruimte opvolgen en die je apart of samen kunt luisteren. De gebruikte instrumenten zijn speciaal voor dit project ontworpen. De opnames resulteren in een vinyl album en worden in Marres afgespeeld. Het doel van het album is een collectieve stream of consciousness die de geschiedenis, architectuur en ruimtes van het huis voelbaar maken. De muziek voert de bezoekers kamer voor kamer door het gebouw als in een spiegelpaleis van geluid.

Het project is in samenwerking met het Bergen Center for Electronic Arts, het Borealis Festival en SOFA Music tot stand gekomen en mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van Fonds 21.

Heel knap vertaald, ik maak een diepe buiging voor je! 😊

Heel erg bedankt voor de vertaling!! We zijn er enorm blij mee. Ik zal ervoor zorgen dat jullie een kopie krijgen van het boekje waarvoor deze vertaling gebruikt wordt. Ook vermelden we jullie graag in het colofon.

Namens ons nogmaals heel veel complimenten en dank voor je uitstekende vertaling! 😃

Lees de songtekst >

(beveiligde pagina, vraag het wachtwoord op via info@greenwriting.nl)

Meer informatie over dit project >

Is je interesse gewekt?

Neem dan contact op. We vernemen graag hoe we je kunnen helpen. Bijvoorbeeld met teksten, vertalingen, social mediabeheer en communitymanagement.

Dr. Alice K. Burridge

Projectmanager

info@greenwriting.nl

Schrijf me in voor inzichten en extra’s

Ontvang je graag artikelen, evenementen, programma’s, inzichten en inspiratie van Green Writing in je inbox? Schrijf je dan in.