Project omschrijving

Waardecreatie door verantwoorde toegang tot en gebruik van big data

Green Writing vertaalde in opdracht van Saus! de ondertiteling van diverse filmpjes over het wetenschappelijke startimpulsprogramma VWData van het Nederlands naar het Engels.

In de maatschappij van tegenwoordig wordt steeds meer informatie verzameld, opgeslagen en geanalyseerd. Denk bijvoorbeeld aan medische dossiers of het verkoopgedrag van consumenten. Hiermee gaan belangrijke vragen gepaard, zoals:

  • Hoe kunnen we deze informatie gebruiken om maatschappelijke en economische waarde te creëren?
  • Hoe kunnen we een balans vinden tussen de vrije uitwisseling van informatie en privacy?

Het startimpulsprogramma Waardecreatie door verantwoorde toegang tot en gebruik van big data (VWData) buigt zich over de vraag hoe we Big Data kunnen inzetten op een manier die juridisch en ethisch verantwoord en maatschappelijk acceptabel is. NWO is betrokken bij de totstandkoming en de uitvoering van het programma. Het programma is ontwikkeld in opdracht van OCW.

Goede service en een perfecte vertaling! Dankjewel Green Writing!

Meer informatie over het programma >

Is je interesse gewekt?

Neem dan contact op. We vernemen graag hoe we je kunnen helpen. Bijvoorbeeld met teksten, vertalingen, social mediabeheer en communitymanagement.

Dr. Alice K. Burridge

Projectmanager

info@greenwriting.nl

Schrijf me in voor inzichten en extra’s

Ontvang je graag artikelen, evenementen, programma’s, inzichten en inspiratie van Green Writing in je inbox? Schrijf je dan in.