MENSEN

Alice K. Burridge

Ik ben Alice Karen Burridge, ben Nederlands en Engels en ik ben de oprichter van Green Writing®, duurzaam tekst-, vertaal- en social mediabureau. Mijn motto: Taal is Leven. Ik versterk de tekstuele boodschap van jou als ambitieuze ondernemer of onderzoeker op een manier die beter is voor people, planet & profit.

Als je iets te vertellen hebt, is het beter om niet te doen alsof je normaal bent. Zo verdwijn je in de massa. Ik ben zelf ook nooit het stereotype geconditioneerde meisje geweest. Ik voldeed nooit aan enig gemiddelde en was altijd ambitieus en vol ideeën. Ik schreef al van jongs af aan verhalen, speelde met lego, verslond sterrenkundeboeken en was de bioloog van de achtertuin. Dit maakte me niet altijd populair, maar wel zeer gewild bij andere excentriekelingen.

Als je opvalt met je teksten, trigger je mensen. Je zet ze aan tot actie. Dat is waar ik je graag bij help. Ik ga daarbij tegen de gejaagde trend van almaar sneller en almaar goedkoper in. Als iets te onwaarschijnlijk snel of goedkoop is om waar te zijn, dan is het niet waar. Kwaliteit en duurzame groei kosten tijd.

Ik vind het heel leuk om steeds weer tot nieuwe kennis en inzichten te komen. Na studies in de aardwetenschappen, biologie en met bijvakken in de kunsten en sterrenkunde promoveerde ik als wetenschappelijk onderzoeker in de mariene biologie. Daarnaast volgde ik cursussen creatief schrijven en wetenschapsjournalistiek. Lang niet al mijn inzichten kwamen voort uit studies.

Van jou leer ik ongetwijfeld veel. Daag me uit om me in jouw expertise te verdiepen en je teksten te verzorgen. Ik ben er ook om je te helpen met je teksten als je een carrièrewissel ondergaat. Bijvoorbeeld als je, zoals ik, vanuit de academische wereld het ondernemerschap inrolt. Of je onderneming aan het veranderen en opschalen bent. Je bent je in elk geval continu aan het ontwikkelen. Dat doe ik zelf ook graag. Als ondernemer werd ik zelf gecoacht door Organisatieadviesbureau Dekker & Van Kalleveen en door Puurst.

De onderwerpen en aard van mijn schrijven zijn divers. Ik ben iemand met veel interesses en ik zie hoe veel samenhangt. Mijn spanwijdte reikt daardoor van zakelijke tot populairwetenschappelijke tot academische tot creatieve teksten.

Al van jongs af aan heb ik interesse in de combinatie van woord en beeld. Naast de constante van het schrijverschap verdiep ik me momenteel in de natuurfotografie (zie ook het beeldwerk op deze website) en de schilderkunst.

Beetje anders? Soms echt tegen de stroom in aan het zwemmen? Welkom, laten we van een golf een stroming maken.

Vakkundige professionals

Green Writing® werkt samen met meer dan 15 vakkundige vertalers, schrijvers, illustratoren en fotografen. Zij zijn er allen van overtuigd dat duurzame verbinding vooropstaat in een wereld die continu verandert en voor nieuwe uitdagingen zorgt. Die verandering houdt niet op bij een enkel vakgebied en bij landsgrenzen. Samen kunnen we zorgen voor diensten in veel verschillende vakgebieden en in meerdere talen, zoals Nederlands, Engels, Duits, Luxemburgs en Zuid-Limburgs. Daarnaast kunnen we je helpen met projecten die woord en beeld combineren.

Kan ik je ergens mee helpen?

Dr. Alice K. Burridge

Schrijf je in voor inzichten en extra’s

Ontvang je graag artikelen, evenementen, programma’s, inzichten en inspiratie van Green Writing® in je inbox? Schrijf je dan in. Je gaat door je in te schrijven akkoord met de privacyverklaring.


Oog voor people, planet & profit

Langdurige samenwerking en duurzame verbinding

Meertalige projecten

Interdisciplinaire benadering

Woord is te combineren met beeld

We denken graag met je mee