MENSEN

Alice K. Burridge

Trainer, projectmanager, schrijver, vertaler, redacteur

Ik ben Alice en ik ben de oprichter van Green Writing. Ik heb dit tekst- en vertaalbureau opgericht met het motto Taal is Leven omdat ik ook in de tekst- en vertaalwereld een duurzaam geluid wil laten horen. Ik werk alleen samen met opdrachtgevers die de wereld net een stukje mooier willen maken met hun producten, diensten, onderzoek of creativiteit. Hoe kan ik dat beter doen dan met teksten? Die zijn overal!

Na studies in de aardwetenschappen, biologie en met bijvakken in de kunsten en sterrenkunde promoveerde ik in 2017 in de mariene biologie. Daarnaast volgde ik cursussen creatief schrijven en wetenschapsjournalistiek. Natuurlijk komt niet alles voort uit diploma’s: mijn moedertalen zijn Nederlands en Engels en ik ben een sterke autodidact. Ik vind het heel leuk om, ook aan de hand van nieuwe opdrachten, tot nieuwe kennis en inzichten te komen. Zoals je kunt lezen ben ik iemand met veel interesses en ik zie hoe veel ook samenhangt.

Al van jongs af aan heb ik interesse in de combinatie van woord en beeld. Naast de constante van het schrijverschap verdiep ik me momenteel in de natuurfotografie (zie ook het beeldwerk op deze website) en de schilderkunst.

Samenwerking met vakkundige professionals

Green Writing werkt samen met een mooi netwerk van kundige professionals. Op die manier kunnen we je van meer services voorzien. Heb je bijvoorbeeld een meertalig project? Heb je naast tekstuele diensten ook illustraties en DTP nodig? Wij gaan graag voor een totaaloplossing en denken met je mee.

Kan ik je ergens mee helpen?

Dr. Alice K. Burridge

Projectmanager

info@greenwriting.nl

Schrijf me in voor inzichten en extra's

Ik wil mijn ondernemerschap verder vormgeven. En ik wil zelf beter gaan schrijven.


Je gaat akkoord met de privacyverklaring van Green Writing.