VISIE & WERKWIJZE

Taal is leven: onze filosofie

Green Writing voorziet ondernemers en onderzoekers met oog voor mens en natuur van krachtige teksten, vertalingen en social media om de zichtbaarheid van hun duurzame producten, diensten en kennis te vergroten.

Ben je een ondernemer of onderzoeker met oog voor mens en natuur? Zoek je naar duurzame verbinding in deze continu veranderende wereld? Voor ons is dat de basis voor elke zakelijke samenwerking. Op die manier kunnen we elkaar het beste versterken. En hoe anders dan met onze taal?

Taal verbindt en is tijdloos, ondanks verandering met de tijd. Taal leeft en doet leven. Communicatie is meer dan een serie woorden. Het is het vormen van een geheel, precies zoals je dat bedoelt. Dat vergt begrip van je wensen en doelen. Green Writing draagt graag bij aan je beste en meest doelgerichte verhaal.

Goede teksten vergroten je nationale en soms ook je internationale bereik. Het is een kunst om de woorden te vinden die goed aansluiten op je boodschap. Op die manier wordt je tekst onderscheidend, origineel, vakinhoudelijk correct en goed afgestemd op je doelgroep. Green Writing helpt je meer mensen te bereiken.

Verbinding staat voorop in een wereld die continu verandert en nieuwe uitdagingen brengt. Dankzij verbinding komen we te weten wat je missie is voor de wereld waarin je leeft. Want de wereld moet langer mee dan vandaag. En je teksten ook. Green Writing helpt je met toekomstbestendige teksten.

Samenwerken kan het best op een duurzame en structurele manier. Op die manier blijven we ons wederzijds ontwikkelen in een wereld die elke dag anders is en nieuwe uitdagingen biedt. Dat doen we graag met ondernemers, MKB, onderzoekers en creators die eerlijk omgaan met mens, dier en milieu. De diensten van Green Writing worden uitsluitend verleend door native speakers en mensen met vakkennis. We zijn nieuwsgierig, creatief, interdisciplinair en gericht op een duurzame toekomst.

✓ Vertel verhalen die raken: van goed naar messcherp en onderscheidend

✓ Bereik meer mensen: van nationaal naar internationaal

✓ Maak je teksten toekomstbestendig: persoonlijk contact

✓ Zie je ontwikkeling: duurzaam samenwerken en versterken

Schrijf je in voor inzichten en extra’s

Ontvang je graag artikelen, evenementen, programma’s, inzichten en inspiratie van Green Writing® in je inbox? Schrijf je dan in. Je gaat door je in te schrijven akkoord met de privacyverklaring.


Onze werkwijze

1. Je verstuurt een aanvraag.

Naar aanleiding van je aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact op.

Je dient een aanvraag in via:

 • Het contactformulier, als je interesse hebt in een gratis strategiecall van 30 minuten

 • Het servicegerichte formulier, te vinden onder de specifieke business– of academische diensten, als het je al duidelijker is wat je nodig hebt

 • Social media

2. We kijken of we een match zijn.

We gaan eerst na of we de juiste partij voor elkaar zijn.

 • Heb je een aanvraag ingediend via het contactformulier, je interesse in de strategiecall doorgegeven en denken wij dat we een mooie samenwerking kunnen vormen, sturen we je een vragenformulier en een uitnodiging voor de belafspraak. Dit vragenformulier stuur je voor onze call op. Op die manier haal je de meeste waarde uit ons contact.

 • Zijn je wensen heel helder, dan maken we meteen een afspraak.

 • Denken wij dat we geen samenwerking kunnen vormen omdat je focus of drijfveren heel anders zijn dan die van ons, zullen we daar zo snel mogelijk eerlijk over zijn.

3. We gaan aan de slag.

Vervolgens gaan we aan de slag.

 • Komen we er per mail of telefonisch uit, ontvang je een schriftelijke bevestiging van wat we overeengekomen zijn en gaan we aan de slag.

 • Ga je graag een langdurige samenwerking aan in de vorm van een serviceabonnement of maandelijkse werkzaamheden waarbij wellicht ook een strategische component inbegrepen zit, komen wij op locatie om elkaar beter te leren kennen en zorgen wij voor de nodige overeenkomsten. Op die manier is alles van tevoren zo duidelijk mogelijk en leren we de context van je wensen beter kennen en begrijpen.

 • We zetten altijd de meest passende professionals in voor je project. Soms wordt een project geheel door eigenaar Dr. Alice K. Burridge uitgevoerd, soms alleen gecoördineerd. We blijven bereikbaar voor vragen. Ook hoor je van ons wanneer we vragen hebben of gewoon om je op de hoogte te houden, want een duurzame samenwerking staat voor ons centraal.

4. Je betaalt.

We hanteren standaard een betalingstermijn van 14 dagen per factuur.

 • Bij kleine of eenmalige opdrachten betaal je vooraf, of achteraf als we al eerder een kleine opdracht van je ontvingen.

 • Bij structurele samenwerkingen van wisselende maandelijkse omvang ontvang je aan het einde van de maand een factuur.

 • Bij langdurige samenwerkingen in de vorm van een serviceabonnement betaal je maandelijks of om de twee maanden, liefst bij aanvang van de volgende termijn.