Kennis verspreiden en innovatie bevorderen

Je verricht diepgaand onderzoek op het vlak van klimaat, innovatie, geneeskunde, maatschappelijke verandering, onderwijs of nog iets heel anders. Daarover moet je wetenschappelijke papers schrijven. Maar het kan zijn dat schrijven je gewoon echt niet ligt, ook al hoort het er zo bij in de wetenschap. Bijvoorbeeld omdat het Engels niet je eerste taal is, omdat je dyslectisch bent of omdat je te weinig tijd hebt vanwege de werkdruk.

Bij Green Writing weten we wat er bij academisch publiceren komt kijken. We hebben het immers zelf ook gedaan. Soms vliegt er ineens een manuscript zonder commentaar van het vakblad doorheen, maar meestal is het een proces met meerdere revisierondes, waar maanden overheen kunnen gaan. Het kan zijn dat je haast voelt om het manuscript er doorheen te krijgen. Maar is het dan ook goed? Doet de tekst je wetenschappelijke bevindingen wel eer aan? Ligt de nuance wel juist? Is alles wel helder opgebouwd? Klopt de referentielijst wel?

Als we je academische tekst corrigeren, zorgen we voor goed lopende zinnen en kloppende taal. Als we je tekst redigeren, werken we ook aan de flow, opbouw en structuur. In dat geval volgen er altijd wat tips over hoe de tekst de volgende keer meteen beter kan worden.

We bieden daarnaast ook services die helpen het allerbeste uit je publicatie te halen. Je kunt de referentielijst door ons laten nakijken en corrigeren, het manuscript laten formatteren aan de hand van de richtlijnen van het vakblad naar voorkeur, advies inwinnen over welke vakbladen mogelijk geschikt zijn voor je werk en je figuren netter laten opmaken.

Soms zijn meerdere rondes nodig, bijvoorbeeld omdat er een stuk herschreven moet worden. Dit zullen we aangeven. We kunnen ons dan in een tweede ronde focussen op de herschreven delen. We kunnen je desgewenst ook helpen met herschrijven. Vertrouwelijkheid en integriteit staan centraal in onze aanpak. Wij zijn een onafhankelijke partij en zijn niet gelieerd aan een bepaalde universiteit, onderzoeksgroep of academische uitgeverij.

Academic editing is niet alleen geschikt voor onderzoekspublicaties in vakbladen, maar ook voor onder andere wetenschappelijke presentaties, boekhoofdstukken voor academische standaardwerken, proefschriften en (technische) handleidingen.

✓ Vaste samenwerkingsovereenkomst of projectprijs en offerte op maat

✓ Consistent gebruik van Amerikaans of Brits Engels (en soms Nederlands)

✓ Correctie: goed lopende zinnen, kloppende taal

✓ Redactie: flow, opbouw, structuur

✓ Herschrijven mogelijk

✓ Formatteren naar de richtlijnen van een vakblad naar voorkeur

✓ Referenties in orde

✓ Opmaak van figuren

✓ Advies omtrent geschikte vakbladen

✓ Meerdere redactie- of correctierondes mogelijk

Kan ik je ergens mee helpen?

Dr. Alice K. Burridge

Projectmanager

info@greenwriting.nl

Grondig, precies en snel

Green Writing heeft mij geholpen met het editen van de laatste hoofdstukken van mijn proefschrift. De communicatie was altijd prettig en helder en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Alle afspraken werden goed nagekomen en ik kon tussendoor altijd terecht met korte vragen. Ik kan iedereen die op zoek is naar een goed tekst- en vertaalbureau met oog voor mens en planeet Green Writing aanraden!

Danielle Lako
Wetenschappelijk onderzoeker

Leerzaam

Als je je allereerste wetenschappelijke paper schrijft, denk je wel eens dat wat je schrijft zo een troep is, dat het slecht ontvangen wordt door de wetenschappelijke gemeenschap. Als redacteur neemt Dr. Alice K. Burridge gelukkig veel van deze druk weg. Ze corrigeert niet alleen je taalfouten, maar leert je ook hoe je wetenschappelijk denkt en schrijft. Ik ben Alice enorm dankbaar voor haar hulp!

Kaylene
Yogalerares