TEKSTSCHRIJVEN & COPYWRITING

Onderscheidend met rake verhalen

Taal is leven. Met je verhaal verspreid je als ondernemer kennis, wek je vertrouwen, verkoop je producten en creëer je bewustzijn. Je kent je klanten goed en daarbij hoort een uitstraling die je onder woorden wilt brengen. Of misschien is dit nog niet zo helder voor je en zoek je hier hulp bij. Het kan zo zijn dat schrijven niet bij je past, dat je er geen tijd voor hebt of dat je moet schrijven in je tweede taal. Dat maakt het wat lastiger, maar je weet hoe ontzettend veel je te vertellen hebt.

Je hebt misschien al wat tekstschrijvers en copywriters geprobeerd, maar ze pasten niet bij je omdat je andere kernwaarden hebt. Op een gegeven moment kreeg je een enigszins allergische reactie op het woord ‘copywriter’ omdat je iets te veel glibberige marketingteksten hebt gelezen. Zulke teksten passen totaal niet bij je. Je bent niet zo iemand wiens teksten het liefst gisteren al af hadden moeten zijn, want je weet uit ervaring hoe kostbaar en waardevol tijd is. Je ziet teksten schrijven als een duurzaam proces dat je graag uitbesteedt. Maar wel goed, want dan vind je meer focus in het vervullen van de missie van je bedrijf.

Als ondernemer bied je eenvoudige of meer complexe producten, ambachten of diensten aan. Zoals duurzame producten, vastgoeddiensten, virtual assistance, fotografie, coaching, trainingen of advies. Het is belangrijk dat de persoon door wie je jouw teksten laat schrijven ook het concept en de identiteit van je aanbod leert kennen en begrijpen. Vanuit dit geheel kan een copywriter des te beter de juiste context zien en verwoorden. Je zoekt dan ook naar iemand die de tijd neemt om jou, je bedrijf en je aanbod beter te leren kennen.

Je bent op zoek naar een persoonlijke, consistente samenwerking, waarbij je steeds weer welkom bent voor je teksten. Je wilt je teksten goed afstemmen op je doelgroep, zodat je ook echt de juiste mensen bereikt. Je zoekt echt naar een totaalpakket, waarbij je jouw teksten op verschillende manieren kunt laten schrijven met het doel van de tekst als uitgangspunt. Of het nou gaat om websiteteksten, blogs, whitepapers, social mediateksten, salespagina’s of productteksten.

Bij Green Writing® gaan we graag een integere, duurzame samenwerking aan voor het schrijven van je teksten. We kennen het verschil tussen tekstschrijven en copywriting. In het geval van tekstschrijven vermaken of informeren we de lezer. Deze teksten kunnen lang zijn, zoals artikelen, blogs, websiteteksten of teksten voor (online) tijdschriften. Daarbij zorgen we dat de tekst zorgvuldig en taalkundig correct geschreven is. Bij copywriting treedt het commerciële aspect van de tekst op de voorgrond, bijvoorbeeld de verkoop van producten, diensten of ideeën. Deze teksten zijn vaak korter en soms zijn het slechts slogans, maar centraal staan de stijl en de boodschap van de tekst. Voor online copywriting is het in sommige gevallen belangrijk dat de tekst door de juiste mensen wordt gevonden via zoekmachines. We kunnen dan ook een SEO-slag verzorgen op basis van zelf aangeleverde zoektermen en/of door ons gevonden termen.

Ga je graag een langdurige samenwerking aan en heb je elke maand weer een aantal artikelen nodig? Vertrouw dan op de service van Green Writing®. Wat doe jij om de wereld een stukje mooier te maken?

Kan ik je ergens mee helpen?

Dr. Alice K. Burridge

info@greenwriting.nl

Maak een afspraak

Teksten schrijven

Alice van Greenwriting hebben wij als makelaarskantoor in de arm genomen omdat wij steeds meer Expat klanten krijgen en wij het belangrijk vinden om ons courtagevoorstel in goed Engels te kunnen aanbieden.
Fijn is dat Alice oog voor de details heeft, zoals de juiste aanhef of – naamstelling,
Met onze input verzorgt Alice ook onze verkoopteksten voor woningen, zowel in het Nederlands als in het Engels.
Het was leuk om de reactie van een Engelse klant te horen toen we hem de Engelse verkooptekst voor zijn woning ter goedkeuring mailde ………………….excellent text !
Het is prettig samenwerken met Green Writing.

H.A. Jonkhoff
De Oude Stad makelaardij

Tijdswinst door mee te denken

orooloo is een website met diverse cursussen voor het tekenprogramma Floorplanner. Deze cursussen worden alleen in het Engels gegeven. Green Writing heeft alle vertalingen gemaakt voor de ingesproken screencast video’s. Green Writing heeft heel goed in de gaten gehouden dat in de lesvideo’s muisbewegingen gemaakt zouden gaan worden, en dat de ingesproken tekst daarbij moest passen. Dit is zeer goed gedaan, vooral als je bedenkt dat Alice van Green Writing geen videobeelden heeft gezien.

Op het moment dat ik in de gaten had dat Alice ook aanvullende vragen stelde of tips gaf, kon ik mijn te vertalen werk minder precies aanleveren. Ik kon erop vertrouwen dat Alice dit toch wel zou oppakken. Dit nam bij mij een stuk stress weg. Ik kon sneller door dit enorme project heen.

Dit project loopt nu al een kleine 2 jaar. Het fijne is dat we vanaf dag 1 afgesproken hebben dat ik mijn stukken onaangekondigd kan insturen. Alice gaf altijd een schatting wanneer een vertaalstuk weer ongeveer aangeleverd zou worden. Die beloften zijn altijd nagekomen. Lekker makkelijke afspraken. Ik wilde er geen omkijken naar hebben.

Voor deze opdracht heeft Green Writing een totaal andere opdracht voor mijn andere bedrijf Bonstaete verzorgd: Nederlandse blogartikelen schrijven over het vakgebied NEN 2580. Ook dit is goed gelukt.

Het is een verademing om met Alice te werken.

Bonnie Allart
orooloo

Meer dan toegevoegde waarde

Een tekst schrijven is geen kunst; Een tekst schrijven die geheel van toepassing is op de personaliteit van een bedrijf is kunst en vakwerk die vanuit een intelligent hoofd het gevoelige hart moet passeren om het vervolgens uit een pen te toveren als een kunstvorm die je raakt met als doelstelling de spijker op zijn kop te slaan.
Deze kunstvorm van tekstschrijven heeft Alice Karen van Green Writing in zijn geheel begrepen.

Dank je wel.
Anke van Geel

Anke Vrancken van Geel
VerAnkerJe

Both fast and accurate

Alice is both fast and accurate, two things normally caught in a trade off. As we say in IHIQS, there is no substitute for IQ. If you are looking for someone who’s knowledgeable, maintains overview and keeps eye for detail at the same time, look no further.

Edwin van Thiel
President, IHIQS

Een stevige, betrouwbare en duurzame basis voor Stichting Hoogbegaafd!

Alice van Green Writing staat aan de basis van Stichting Hoogbegaafd! Zij geeft al sinds 2012 leiding aan onder andere het online beheer van onze inmiddels zeer uitgebreide, uit circa 70 subgroepen bestaande online community die meer dan 12000 mensen in Nederland en Vlaanderen bereikt. Daarmee weet zij ook met tientallen vrijwilligers te werken, die onder meer het dagelijkse beheer van een of enkele groepen verzorgen. Onze online community staat dankzij dit pro-actieve, no-nonsense beheer inmiddels bekend als veilig, open en inclusief, zonder intolerantie te tolereren.

Ook verzorgt ze met Green Writing de tekstcorrectie van alle blogs op onze website, is ze verantwoordelijk voor alle content op de website, zorgt ze voor onze contentmarketing op LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter en schrijft en verspreidt ze onze nieuwsbrieven met activiteiten en artikelen.

Zoek je een passievol gevoelsmens met een zeer gezonde ratio? Dan moet je echt met Alice en haar team samenwerken. Alice is een echte leider die continu met nieuwe ideeën, suggesties en inzichten komt. Er is geen ander die zo ontzettend veel zo vlot kan bewerkstelligen met het talige van een alfa en het structurele en systematische van een bèta (Alice is tevens gepromoveerd in de natuurwetenschappen).

In het Nederlands of in het Engels, dat maakt haar niet uit: met Alice kan je de wereld aan in het uitdragen van je visie en het verbinden van mensen met elkaar en met onze mooie planeet. Zoek niet verder.

Stichting Hoogbegaafd!

Ik zou zo weer samenwerken

Alice is prettig om mee samen te werken. Ze denkt met je mee en is zeer vriendelijk ook. Ze heeft de kennis. Ze wil ook echt resultaat boeken en komt steeds met nieuwe ideeën. Ik zou zo weer met haar samen werken. Vond het een fijne samenwerking!

Joyce Rising
Singer-songwriter

Ondernemers en organisaties met oog voor people & planet

Serviceabonnement of projectprijs

Nederlands en Engels

Hulp met websiteopbouw en -structuur

Tekstschrijven: informeren en vermaken

Copywriting: je product of dienst centraal

Referenties of links in orde

Te combineren met vertaling en/of SEO

SCHRIJF MIJN TEKSTEN

Verzoek tekst of vertaling
Naam
Naam
Voornaam/initialen
Achternaam
Wat moet er precies gebeuren? Opties kunnen gecombineerd worden.
Ik ga akkoord met